Hoe kun je tijdens het corona crisis tijd voor jezelf vinden? In de blog deel ik 3 tips met je.


Alles is even anders, je ritme, je dagelijkse routine en wellicht ook je structuur thuis. Misschien zit jijzelf noodgedwongen thuis omdat je jouw werkzaamheden niet mag uitvoeren, werkt je partner nu vanuit huis, werk je in een vitale functie waardoor je momenteel extra werkt of misschien heb jij je kids ineens 24/7 thuis en ben je naast mama nu ook ineens juf.

Kortom, je moet het huishouden draaiende houden en dan 贸贸k nog je eigen werk!

HOE kun je nu nog tijd voor jezelf hebben?

Ik ga 3 tips met je delen.

1. Probeer kleine me-time momentjes te pakken.
En geloof me, het hoeft geen uitgebreide badsessie te zijn. Geniet bijv. van het drinken van een kopje thee in je tuin. Het lezen van 3 bladzijdes in een boek/tijdschrift of doe een korte meditatie (@meditationmomentsapp聽is heeeel fijn en 贸贸k gratis meditaties beschikbaar). Het gaat erom dat je even uit de ratrace stapt, eventjes ‘op adem’ komt, geniet van het moment. Je zult merken dat je stress level verlaagt en jij meer aan kunt.

2. Leg je lat even iets lager.
Je kunt gewoon weg niet alles doen wat je misschien normaal doet! Houd er gewoon rekening mee dat je 贸贸k niet alles hoeft te doen. Overleg met je werk of met je partner. Maak afspraken met elkaar en zorg dat je aan jezelf blijft denken en je batterijtje oplaadt in plaats van laat crashen.

3. Blijf in verbinding.
Allereerst in verbinding met jezelf, jezelf blijven vragen: wat is het wat ik nu nodig heb. En van daaruit heb jij ook meer te geven. Als jij je batterijtje opgeladen hebt, kun jij uitreiken naar de ander. Wat kan ik voor een ander doen? Bosje tulpen bij je buren voor de deur leggen, een theetje drinken via Skype met je vriendin, weer eens ouderwets bellen met je oma of even gaan sporten met je kids. Verbinding zorgt voor geluk, veiligheid en genietmomenten.

Probeer je daarnaast te realiseren dat deze periode weer voorbij gaat en zoals het nu is, gewoonweg heel uniek is. Iedereen probeert er het beste van te maken. We hebben geen controle over de situatie, alleen over hoe we er mee om gaan.

Wat doe jij om deze periode door te komen? Werk jij? Zit je thuis? Wat sleept jou er doorheen? 馃憞馃徎

5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.