fbpx

Vanuit het niets

kon ik ineens nauwelijks meer lopen.

Nadat ik opkrabbelde van een heftige burn-out, waarbij ik zowel mentaal vastgelopen en emotioneel opgebrand was geraakt. Raakte ik niet veel later lichamelijk in de kramp. Letterlijk. 

Hoe had het zover kunnen komen?

7

.

 

 

 

 

 

 

 

.

 De rode draad in mijn leven is dat ik vooral vanuit mijn hoofd leefde door keuzes en beslissingen te maken die logisch waren en voor zekerheid zorgden. Tot mijn 30ste was ik vooral bezig geweest met mijzelf aanpassen, ‘doen wat hoort’ in plaats van wat ‘goed voelt’ en zorgen voor anderen. Een van mijn overtuigingen destijds was: Ik moet voor een ander klaarstaan. Kortom: voor mijn ouders, partner, kids, de buurvrouw, vriendinnen, collega’s, mijn werkgever, klanten oftewel voor ie-de-reen. Waardoor ik voortdurend aan het switchen was tussen alle rollen die ik te vervullen had. Daardoor ging ik continu over mijn eigen grens of liet anderen daarover heen gaan. Ik had niet helder wat ik wilde of beter gezegd dat ik een ander belangrijk vond en mijzelf onbewust wegcijferde. In die periode kwam ik steeds minder lekker in mijn vel zitten. Daarbij vond ik het super lastig om met mijn emoties en de vele gedachten en daaruit voortvloeiende gevoelens om te gaan. Ik stopte ze liever weg en verschuilde mij achter mijn glimlach en ’t gaat goed hoor!

Dit brak mij op!

 Zo kan het leven toch niet bedoeld zijn? 

In 2018, viel ik uit met een burn-out en kwam ik thuis te zitten. Ik was op, voelde me leeg en kon niet meer. Van de vrolijke, enthousiaste en blije Jantine was weinig over. Het roer moest om!

Hoe had ik het zover kunnen laten komen? Wat was ik mezelf kwijtgeraakt zeg! Vanaf dat moment besefte ik: dit nooit meer. Want niet alleen mijn gezondheid leed er onder, óók mijn gezin! Een reis van persoonlijke en spirituele ontwikkeling startte. Ik mocht leren uit mijn hoofd te komen, te gaan vertrouwen op mijn gevoel en los te laten van ‘oude shit’.

‘wanneer je blijft doen wat je deed,

krijg je dat wat je altijd kreeg’

It’s time

to heal!

Vanuit vertrouwen stappen zetten, patronen doorbreken, emoties helen en écht de controle terug te nemen over mijn leven door te ontdekken wie ‘Jantine’ dan was, wat ik graag zou willen en wat ik belangrijk vond!

Dit proces van heel worden, loslaten, veranderen en groeien neemt tijd en laat zich niet afdwingen. Je kunt het wel bevorderen en versnellen en je kunt het natuurlijk ook afremmen en jezelf in de weg zitten.

Tijdens mijn burn-out herstel werkte ik hard aan mijn mentale en emotionele niveau. Ik volgde coaching, had therapie en kwam in aanraking met (Reiki)healing. Ik wilde graag snel en vergat daarbij 1 belangrijk ding…

Ik geloof

Dat alles met elkaar verbonden is en door je body, mind & soul als één te zien,  je zorgt voor meer balans in je leven.

Mijn lichaam… Vanuit het niets kon ik bijna niet meer lopen. Ik had krachtsverlies in mijn rechterbeen en ervoer de hele dag door een scherpe pijn en doofheid. Tevens had ik er ook geen controle over waardoor ik er doorheen zakte. Lopen, autorijden, sporten… Ik kon het niet. 

Direct schakelde ik hulp in en kwam bij een bekkenspecialist / oefentherapeut. Iedere week ging ik 2 keer heen en iedere dag deed ik trouw mijn oefeningen. Ik was verdorie 31 jaar(!) en wilde gewoon leuk
kunnen doen met mijn kinderen.

Helaas, ondanks de oefeningen, ging ik niet echt vooruit. Letterlijk ook he 😉 Toen er niks uit de MRI scan kwam, was ik overgeleverd aan mijzelf. Super frustrerend, want ik kon max. 15 minuten lopen, had pijn en was na 3 maanden nog geen steek verder.

Uiteindelijk ontdekte ik Dry needling. Man! wat naar als er naalden in je spier worden geprikt. Maar wat een genot toen ik langzaamaan weer kon bewegen! Wat bleek, de bilspier was zo verkrampt dat het de onderliggende zenuw afknelde. Logisch dat ik geen controle had over het been, logisch dat het pijn deed, logisch dat mijn lijf protesteerde!

Moraal

van het verhaal

Door alle spanning, stress en emoties wat ik dag in dag uit in mijn rugzakje meedroeg, was dit vast gaan zitten in mijn lijf. Het blokkeerde letterlijk mijn fysieke lichaam. Ondanks dat ik hard aan mijzelf was gaan werken, vertelde de dame die mij behandelde van: je kan nog zo hard de symptomen bestrijden en de spanning uit je bilspier laten masseren of door middel van dry needling laten behandelen, alleen als jij de oorzaak niet aanpakt, zal dit probleem zich gaan herhalen.

See got a point! Want we worden dag in dag uit blootgesteld aan spanning, stress, leuke en minder leuke dingen. We stoppen ze (onbewust) allemaal in ons rugzakje. Super als je genoeg draagkracht hebt en er mee rond blijft zeulen… Totdat het je fysieke lichaam laat voelen, of zelfs laat schreeuwen dat het anders mag!

Laat mij je helpen

Om je energie weer te laten stromen, je richting te verhelderen en je innerlijk vertrouwen te vergroten. Zodat jij meer voldoening, tijd en hoge energie gaat ervaren.

Als energetisch coach, werk ik holistisch. Wat betekend dat we kijken naar het geheel. Door je body, mind & soul als één te zien, zorg je voor meer balans in je leven.

Alles staat namelijk met elkaar in verbinding. Zit je emotioneel lekker in je vel, dan heeft dit een positieve uitwerking op hoe je je lichamelijk voelt.

Maar andersom werkt het hetzelfde. Lichamelijke klachten kunnen heel goed tot uiting komen door bijvoorbeeld onverwerkt trauma, verdriet of angst.

Ik help ik jou om weer in contact te komen met je intuïtie, jouw basis te verstevigen en je energie in beweging te zetten.

 Het is mijn missie…  

Om sensitieve vrouwen te begeleiden naar een lichter leven met meer rust en verbinding. Door haar in contact te brengen met haar intuïtie en haar te laten ervaren wie ze in de kern is en oude ballast los te laten. Als holistisch coach laat ik jou op een andere manier naar jouw leven en problemen kijken. Tevens geef ik jou op mijn eigen positieve manier de handvatten om de wending aan je leven te geven die jij zoekt, immers is het jouw leven en ben jij diegene die jouw leven bepaalt. Ik zal de cheerleader zijn die je nodig hebt.

7

Echt Jantine


This
or That

Zomer / Winter 

Strand / Bos 

Kat / Hond 

Film / Boek

Sneakers / Hakken 

Zoet / Hartig 

Introvert / Extravert 

Praten / Luisteren 

Koffie / Thee 

Zonvakantie / Skivakantie


Mijn favorieten

Mijn 2 kinderen

Lekker uit eten & lunchen

Wandelen (in het bos) met vriendlief

Taartjes bakken en eten

Klussen in huis

Koken met HelloFresh

Creatief bezig zijn

Kletsen met vriendinnen

Persoonlijke ontwikkeling

Met chocola, thee en boek op de bank!

5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.