Reiki healing

Afstandsbehandeling

Of je nu minder stress wil ervaren, negatieve gedachten patronen los wilt laten of emotionele blokkades wil opheffen zodat je meer rust, ontspanning en levensvreugde kan toelaten, Reiki kan daarin ondersteunen.

Reiki is een fantastische aanvulling op coaching omdat het op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau ondersteuning biedt en blokkades opheft.

Ik heb 3 sessies bij Jantine gedaan en er is een hele transformatie in gang gezet. Een hele bijzondere ervaring en voor mijn gevoel is er weer een stukje opgeruimd. – Floor

.

 

 

 

 

 

 

 

.

Wat is

Reiki

Reiki is het ontvangen en benutten van universele levensenergie om het zelf helend vermogen van het lichaam te ondersteunen, blokkades op te ruimen, energie beter door te laten stromen en een proces van innerlijke groei in gang te zetten.

 

Als je Reiki letterlijk vertaald uit het Japans betekend het: kracht van de zon. Het is een vorm van natuurlijke genezing. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Deze energie ondersteunt bij het opheffen van blokkades en brengt je meer in contact met jezelf en je intuïtie.  Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Het mooie is dat Reiki er voor iedereen is, die zich er voor openstelt. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans weer wordt hersteld. 

Voor een Reiki behandeling hoeft er geen diagnose te worden gesteld, de energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft. Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de opgebouwde blokkades. De blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. 

Waar verlang jij naar?

Meer jezelf zijn, je vrij voelen van negatieve gedachten, overtuigingen en blokkades. En wil je meer doen waar jij energie van krijgt?

balans

creëren in body, mind & soul

Reiki beschouwt ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel. Ons lichaam bestaat uit energiebanen die met elkaar verbonden zijn via vele knooppunten (chakra’s), waar in de loop van tijd blokkades kunnen ontstaan. Die blokkades veroorzaken een disbalans in ons energiehuishouding. Denk hierbij aan onverwerkte en vastgezette emoties, negatieve gedachtepatronen, spanning, stress, angsten etc. welke jouw klachten kunnen veroorzaken. Reiki kan ingezet worden om deze blokkades op te heffen, door Reiki-energie te sturen naar de plekken in je lichaam waar het nodig is zodat energie weer vrij kan stromen. Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat ‘gezond zijn’, betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn. Reiki kan hierin ondersteuning bieden door middel van meerdere behandelingen.

 Waar Reiki Healing jou bij kan helpen 

L

Verminderen van spanning, stress en vermoeidheidsklachten.

L

Loslaten van oude patronen en oud gedrag.

L

Ondersteuning in emotionele blokkades.

L

Veel gedachten, zorgen en piekeren.

L

Gevoelens van irritatie, frustratie of angst.

L

Meer vertrouwen in jouzelf, wat jij voelt en in jouw intuïtie.

L

Deep dive in persoonlijke ontwikkeling.

L

Focus op jouzelf en jouw energie.

L

Balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie.

L

Het hervinden van jou eigen (positieve) flow.

L

Meer rust, ontspanning & joy!

Ik geloof

Dat door te helen op zowel mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau, je meer innerlijke balans gaat ervaren!

Mijn

Reiki Journey

Nadat ik 2 jaar terug te maken kreeg met een fikse burn-out kwam ik in aanraking met healing sessies. In eerste instantie had ik geen idee wat dit voor mij zou gaan betekenen, want ik vond het maar een beetje vaag. Echter was mijn ervaring dat er iedere keer tijdens en na een sessie, ik mij rustiger, meer ontspannen en lichter voelde.

Toen Reiki meermaals op mijn pad terugkwam, voelde ik: hier mag en wil ik iets mee doen! Zo besloot ik om Reiki 1 te gaan volgen, wat voornamelijk op fysiek niveau heelt. Om vervolgens een paar maanden later Reiki 2 te gaan volgen en behalen waardoor ik ook op afstand op zowel mentaal,emotioneel en spiritueel niveau het helingsproces kan versterken.

Ons lichaam is in staat zichzelf te genezen. Deze gedachte vind ik zo bijzonder mooi! Door middel van een Reiki healing wordt dit proces versterkt en de disbalans te herstellen. Al na een healing sessie kan je verschil merken en kan er grote verandering plaatsvinden.

Ik werk intuïtief en laat me leiden door de energie die ik voel door mijn verbinding met jou. Tijdens een healing stem ik helemaal op jou af, laat energie stromen en mijn intuïtie spreken. Soms komen er woorden, gevoelens en emoties naar boven. Allemaal hebben ze als doel jouw energie weer vrij uit te laten stromen en je zelf helend vermogen te bevorderen.

  De behandeling

  L

  Een Reiki behandeling op afstand duurt gemiddeld 30 à 35 minuten.

  L

  Op de afgesproken datum en tijdstip, zal ik altijd even aan je vragen of je er helemaal klaar voor bent. Zo ja, dan start de behandeling.

  L

  Jij hoeft voor de rest niets te doen, alleen maar ontspannen(op een rustige plek) te gaan liggen of zitten en er van te genieten.

  L

  Tijdens de behandeling kan je het warm of koud krijgen, emoties ervaren die je net nog niet ervoer (denk aan bijv. huilen) en je ledenmaten kunnen gaan tintelen. Geeft niks, dit hoort er allemaal bij.

  L

  Zodra de sessie is geëindigd zal ik jou dit laten weten.

  L

  Achteraf zal ik je ook altijd even vragen hoe en wat je hebt ervaren. Hier kunnen we het dan nog even over hebben.

  Na de behandeling

  Is het belangrijk dat je veel water drinkt (het liefst 2 liter water per dag). Dit is belangrijk om alle afvalstoffen die vrijkomen tijdens de Reiki behandeling, goed en snel af te kunnen voeren. Na de behandeling kun je ook een dag (of max. 2) verergering opmerken van je klachten.

  “Het is zo bijzonder! Voor de Reiki healing voelde ik al dagenlang een bepaalde onrust. Ik ben ondernemer en sta voor een aantal (voor mij) spannende beslissingen. En ik merkte dat ik steeds tussen hoofd en gevoel aan het springen was. Het was alsof mijn hoofd, de negatieve gedachten en dat stemmetje de overhand hadden waardoor ik mij onzeker ging voelen, ging twijfelen en gewoonweg even niet meer wist wat te doen. Jantine volg ik al een poosje op Instagram en ik had gezien wat Reiki healing iemand anders had opgeleverd. Ik besloot mijzelf dit te gunnen en maakte een afspraak. Bizar wat er gebeurde, ik voelde tijdens en na de sessie een enorme rust. Het was alsof ik weer dichter bij mijzelf en mijn kern kwam. De gedachten en dat stemmetje werden rustiger en het was alsof de storm afzakte. Na de healing heb ik dit gevoel vast kunnen houden en tevens heeft het ervoor gezorgd dat ik weer makkelijker keuzes kon maken voor mijn bedrijf. Love it!
  – Angela

  Waarom ik Reiki healig
  combineer met coaching.

  Wat ik zo bijzonder vind aan Reiki is dat het voor iedereen beschikbaar is, Iedereen kan Reiki toepassen. Denk maar eens aan het bekende helende “kusje erop” van mama, dit werkt met dezelfde universele energie. Het is geen bijzondere gave waar mensen mee geboren zijn. Door het sturen van de energie activeren we het zelfhelende vermogen van het lichaam.

  Op fysiek niveau ontspant het en helpt het je energie weer in balans te brengen. Op mentaal niveau helpt het je om belemmerende overtuigingen en patronen los te laten, waardoor je betere en bewustere keuzes gaat maken voor jezelf. Op emotioneel niveau worden oude emoties die zich hebben vastgezet in je systeem losgelaten, zodat de energie weer gaat stromen. Op spiritueel niveau wordt de verbinding met je intuïtie versterkt, waardoor je hier meer op gaat vertrouwen en krachtiger gaat voelen.

  Vaak werken we maar aan 1 of 2 van de vier niveau’s waardoor er na ‘hard werken’ nog steeds disbalans ervaren wordt. Door Reiki te combineren met coaching word er aan innerlijke balans gewerkt op alle vier niveaus waardoor er veel geheeld kan worden en meer rust, voldoening en vrijheid ontstaat.

  Ervaringen

  Jantine leerde ik kennen via een businesscoach. Ik was al een lange tijd bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en dagelijks bezig met affirmaties. Echter voelde ik dat ik iets extra’s nodig had en wilde ik graag op een dieper level aan de slag met bepaalde patronen en blokkades. Ik had al eerder een reiki sessie bij iemand anders gedaan en dit wilde ik graag voortzetten. Ik had meteen een goed gevoel bij Jantine dus ik hoefde er niet lang over na te denken bij wie ik dat zou doen.

  Reiki op afstand vond ik in het begin wel een beetje bijzonder. Hoe kan dat nou werken? Ik begin hier inmiddels steeds meer over te leren en te begrijpen dat alles energie is. De eerste sessie was heftig. Er gebeurde van alles in mijn lichaam en uit het niets rolden er tranen over mijn wangen. Het contact wat in na elke sessie had met Jantine vond ik heel erg prettig. Ze neemt hier echt de tijd voor en is heel erg duidelijk in haar uitleg. Ze is heel professioneel en weet goed waar ze het over heeft. Elke keer was het weer verrassend hoe goed ze de vinger op de zere plek kon leggen. Ik heb 3 sessies bij Jantine gedaan en er is een hele transformatie in gang gezet. Een hele bijzondere ervaring en voor mijn gevoel is er weer een stukje opgeruimd. Ik vind de reiki sessies bij Jantine zo een aanrader dat ik inmiddels meerdere klanten van mij heb doorverwezen naar haar. Ik gun iedereen deze ervaring. Bedankt Jantine en ik ga zeker nog een aantal sessies bij je boeken. 

  Floor

  unitripcoaching.nl

  Eerst kwamen er wat tranen omhoog en toen werd mijn rechterarm en hand heel zwaar en voelde ik tintelingen in mijn nek. Waar ik me eerst nogal zwaar voelde, voel ik me nu heel kalm en rustig van binnen. Ook mijn hoofd voelt heerlijk rustig en leeg. Alsof er ruimte is gemaakt ofzo. Een hele fijne ervaring! De dagen erna voelde ik het effect nog steeds alsof ik minder last op mijn schouders had.

  Patricia

  Een hele bijzondere ervaring. Ik voelde prikkels in mijn benen en grote teen. Op een gegeven moment begonnen mijn rug, nek, schouders en hoofd wat pijn te doen. Net alsof alles wat er al lang zit, los komt en eruit komt. Ook kwamen er wel wat tranen en voel ik mij na de behandeling heel senang, helder en verlicht. Wat ik heel bijzonder vond is dat, ook na een Reikibehandeling, de kaart die zij trok altijd klopte met de gevoelens en/of gedachten die ik op dat moment had. Daarnaast koppelt ze op een nuchtere, heldere wijze terug na de behandeling.

  Annemarie

  Afgelopen weken merkte ik dat ik weer wat aan het vastlopen was. Last van opgekropte emoties en ik kon me niet meer ontspannen en sliep slecht door het vele piekeren. Gelijk na de behandeling merkte ik al dat er dingen loskwamen en de dagen erna ging ik me steeds beter voelen. Ik voel me een stuk rustiger en kwam wel tot het inzicht dat ik mezelf wel wat meer rust mag gunnen en uiteraard dingen mag loslaten. Ik merk dat de Reiki ervoor zorgt dat ik me rustiger voel, zowel in mijn hoofd als mijn lichaam voelt fijner aan.

  Sarayda

  Dit is echt bijzonder te noemen. Ik wist vooraf niet wat ik moest verwachten en wilde het vooral beredeneren. Heel even dacht is, wat moet ik ermee? Totdat ikeen soort bries voelde over mijn lijf. Waar het eerst voelde alsof er een soort gewicht aan me hing, voelde ik al snel erna dat er meer ruimte en rust was ontstaan. Benieuwd hoe dit verder gaat uitwerken. Wat ik ook bijzonder vond was om nadien nog even kort met Jantine te praten over mijn ervaring. Ze kon heel goed benoemen wat zij had ervaren en gevoeld. En dat was zo raak! Zeer bijzonder en apart dat dit op afstand kan. Dank je wel.
  – Agnes

  Kies wat bij je past

  “Dat je iets niet kan zien, wil niet zeggen dat het er niet is”

  Veel gestelde vragen

  Ik heb niks gevoeld, heeft het dan wel gewerkt?

  De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen.

  In de buurt geeft iemand Reiki voor een lager tarief

  Dat kan! Een ieder is vrij om Reiki op een manier in te zetten zoals die dat fijn vindt.

  Jij betaald bij mij niet alleen voor de afstandsbehandeling, maar ook voor de voor / nazorg zoals ik dat noem.

  Met andere woorden, je betaald voor de healing inclusief een stukje persoonlijke coaching.

  Voel wat met jou resoneert en of jij deze ervaring bij mij wil ervaren of bij een andere Reiki healer.

  Waarom raad je meerdere behandelingen aan?

  Zie het als afvallen. Je bent niet in één keer 10 kilo kwijt. Dat gaat in stapjes. Zo is het ook met Reiki en andere vormen van healing.

  Reiki laat de energie weer stromen en het meeste effect wordt bereikt bij meerdere behandelingen.

  Verwacht geen wonderen 😉 en sta open voor wat zich aandient en losgemaakt wordt door de Reiki energie, zodat dat losgelaten kan worden.

   

  Okay, op afstand zeg je... Hoe werkt dat dan?

  Ik kan begrijpen dat als je nog niet eerder van Reiki hebt gehoord of er mee hebt gewerkt, dat je er helemaal niets bij voor kan stellen dat dit op afstand werkt.

  Bij een Reik behandeling wordt er energie doorgegeven met de handen die op en dichtbij het lichaam geplaatst wordt. Dat energie doorgeven, is al niet zo eenvoudig te bevatten 😉

  Dus hoe werkt een afstandsbehandeling dan?
  Op het moment dat ik op iemand afgestemd ben, ben ik in contact met iemands energie. Dat contact is er, moeiteloos. Er is geen fysiek of visueel contact nodig.

  Daarnaast maakt het zelfs geen verschil of iemand in Australië is of een straat verderop.

  Energietrilling heeft geen tijd en ruimte nodig zoals wij dat als mensen ervaren. Energie vindt zijn weg.

   

  Ik heb gigantisch hoofdpijn gekregen... Klopt dit wel?
  Na de behandeling is het belangrijk veel water te drinken (minimaal 2l water per dag), dit is belangrijk om alle afvalstoffen die vrijkomen door de Reiki behandeling, goed en snel af te kunnen voeren. Na de behandeling kun je ook een dag (of max. 2) verergering merken van je klachten.
  Mijn vraag staat er niet tussen

  Mail mij dan gerust naar info@byjantine.nl of stuur mij een berichtje op Instagram voor een snelle reactie!

  5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

  Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

  Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

  Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.